Kwalitatieve backlinks

Linkbuilding heeft door de jaren heen een wolk van onduidelijkheid om zich heen gekregen. Daar waar het in het verleden allemaal niet uitmaakte wat voor backlinks u naar uw website stuurde, is een en ander de laatste jaren veel verder aangescherpt. Social media hebben een grotere rol gekregen maar dat is natuurlijk nog niet alles want kwalitatieve backlinks zijn het antwoord geworden op de weg naar boven.

Maar wat is dan een kwalitatieve backlink zult u zich terecht af kunnen vragen. Een kwalitatieve backlink is een doorverwijzing naar uw website die duidelijk is en zin heeft. Hiermee wordt bedoelt dat een artikel over een bepaald onderwerp kan doorverwijzen naar verdere informatie over dat specifieke onderwerp op uw website. Het gaat er namelijk om dat de zoekmachine gebruiker verder wordt geholpen in zijn zoektocht naar een bepaald antwoord. Als u de bezoeker daarmee van dienst kan zijn zal de zoekmachine u belonen. Zo simpel werkt het.

Wil dat zeggen dat startpagina en directory links niet meer werken dan? Nee, integendeel, maar de grote duw omhoog komt van artikelmarketing met interessante content. Bij artikelmarketing schrijft u op basis van trefwoorden een artikel en linkt u dit artikel door naar uw eigen website. Op deze manier bouwt u geloofwaardigheid op bij uw doelgroep en laat u zien waar u vandaan komt.

De juiste linkbuilding strategie heeft een combinatie van verschillende backlinks. Door een grote diversiteit aan te brengen, dus social bookmarks, forum postings, social bookmarks en artikelen met doorverwijzingen naar uw website, zult u al snel merken dat de zoekmachine u gaat helpen bij het naar boven duwen van uw website in de zoekresultaten.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s