Linkbuilding campagne

Het opzetten van een linkbuilding campagne vraagt het nodige denkwerk. Er moet immers een strategie worden bedacht die ervoor zorgt dat zoekmachines de uiteindelijke website als een pareltje gaat zien. Een professionele linkbuilding campagne zorgt ervoor dat niet-professionele webmasters ver achter u te laten. Zoekmachines gaan en staan voor kwaliteit en wanneer u dit kunt leveren zullen zij u omarmen.

Een linkbuilding campagne begint bij het bepalen van uw doelstellingen. Dan is het verstandig alvorens u gaat beginnen een concurrentie analyse te maken. Zoekmachines koppelen “keywords” en trefwoorden aan posities in de zoekmachine. De volgende stap is dus dat u een lijst gaat maken met trefwoorden waar u relatief eenvoudig een hoge positie in de zoekresultaten mee kunt bereiken. Veel verschillende trefwoorden met een beperkt aantal bezoekers maakt ook een flinke groep.

Nadat u de trefwoorden heeft gerangschikt is het tijd om artikelen over deze trefwoorden te schrijven. Het artikel moet de vraag die een bezoeker kan hebben beantwoorden. Wanneer een artikel namelijk niet informatief is, zal het vertrouwen van de bezoeker in uw kennis onvoldoende zijn om de volgende stap te zetten. De lengte van uw artikelen is daarom afhankelijk van de hoeveelheid tekst die u denkt nodig te hebben om de vraag van de bezoeker te beantwoorden en uw niveau te etaleren.

Staan de artikelen inmiddels online dan wordt het tijd om backlinks naar deze artikelen toe te sturen. U wilt immers eerst dat het artikel wordt opgenomen in de zoekresultaten van de zoekmachine en daarna natuurlijk dat het artikel een toppositie gaat krijgen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s