Linkbuilding strategie

Zoekmachines willen niet in de maling genomen worden. Ze willen eigenlijk niets liever dan de juiste gegevens aan de gebruikers van de zoekmachine geven. Want zeg nu zelf wanneer u meerdere malen een “verkeerd” antwoord op uw vragen krijgt dan gaat u natuurlijk op zoek naar een andere zoekmachine. Zoekt u bijvoorbeeld de aankomsttijd van een vliegtuig op Schiphol en de eerste twintig vermeldingen in de zoekmachine hebben betrekking op de laatste tv uitzending van “Boer zoekt vrouw” dan raakt u geïrriteerd. En terecht natuurlijk.

Het uitvoeren van een correcte en professionele linkbuilding strategie begint bij uw eigen website. Want de zoekmachine wil zoals blijkt uit de bovengenoemde voorbeelden kan de zoekmachine alleen maar “goede” antwoorden op zoekvragen geven.

Allereerst zult u onderzoek moeten doen naar uw doelgroep. Wat willen ze weten, wat zoeken ze en wanneer maken ze de keuze om een aankoop te doen? Op basis van dit onderzoek is de volgende stap om via de keyword planner van Google of via deze niche finding software zoekwoorden te selecteren. Dit zijn trefwoorden die uw doelgroep gebruikt in de zoekmachine om bij u of uw concurrenten uit te komen.

Met een flinke hoeveelheid trefwoorden is het tijd om artikelen te schrijven. Deze artikelen moeten gebaseerd zijn op het trefwoord. Dit betekent dat het trefwoord in de titel alsmede de tekst zelf gebruikt moet worden. Dit artikel wat u nu leest bijvoorbeeld heeft als titel “linkbuilding strategie” en dat is ook direct waar het over gaat. Op deze manier kunt u hetzelfde doen voor uw website.

Heeft u inmiddels enkele tientallen artikelen geschreven en op uw website gepubliceerd dan is het tijd voor het indexeren en laten waarderen van deze artikelen. Dit kan door backlinks te plaatsen op verschillende andere websites. Hoe dit exact in zijn werk gaat wordt in dit artikel uitgelegd.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s